Minden amit tudni szeretnél

Kutatók szerint háromféle női orgazmus létezik

2024.06.19 13:23
Kutatók szerint háromféle női orgazmus létezik

Kutatók szerint háromféle női orgazmus létezik
A női orgazmus egy sokoldalú és komplex jelenség, amelyről egy friss kutatás új információkat hozott napvilágra. A tanulmány kimutatta, hogy a nők három különböző típusú orgazmust is megtapasztalhatnak.

1. Lavina orgazmus


Ez a típus akkor jön létre, amikor a medencefenék izmai intenzívebben összehúzódnak, majd az orgazmus során fokozatosan elernyednek. Az "lavina" orgazmus hirtelen és intenzív megkönnyebbüléssel jár.

2. Vulkán orgazmus


A "vulkán" orgazmus során a medencefenék izmai először viszonylag enyhén húzódnak össze, majd az orgazmus csúcspontján robbanásszerűen "kitörnek". Ez egy rendkívül erőteljes és robbanásszerű élményt eredményez.

3. Hullám orgazmus


A kutatásban résztvevő nők körében a leggyakrabban előforduló típus a "hullám" orgazmus. Ebben az esetben a medencefenék izmai hullámzó mozdulatokkal húzódnak össze és lazulnak el. Ez a típus gyakran több kisebb orgazmus érzetét keltheti egyetlen aktus során.

A tanulmányt James Pfaus, a prágai Károly Egyetem neurológia professzora vezette, aki 54 nő bevonásával gyűjtötte az adatokat különféle eszközök, például egy Bluetooth-os vibrátor segítségével. Ez az eszköz két érzékelővel van ellátva, és képes mérni a medencefenék izmainak összehúzódásának erejét és ritmusát.

 

A kutatás hosszú távú célja, hogy jobban megértsék, hogyan élnek át a nők különböző orgazmus mintákat, és ezek milyen szubjektív élményt nyújtanak a szexuális öröm szempontjából. A tanulmány rámutat arra, hogy a női orgazmus sokkal bonyolultabb, mint azt korábban gondolták, és hogy az egyes típusok befolyásolhatják a szexuális élményt. Minden nőnek érdemes felfedeznie, melyik típus illik leginkább saját testéhez és vágyaihoz, hogy a lehető legteljesebb módon élvezhesse a szexuális együttléteket.

Ez a felfedezés lehetőséget nyújt arra, hogy a nők jobban megismerjék saját testüket, és nyitottabbá váljanak a különböző típusú orgazmusok iránt, így gazdagítva szexuális életüket és mélyítve intimitásukat partnerükkel.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu stripe_com viva_com